16 oktober 12:27, Rån, Katrineholm

10.39 polisen fick samtal om att ett par tonårspojkar skulle ha blivit rånade på eller vid Fabriksgatan i Katrineholm. En av de rånade blödde efter att ha blivit slagen och sparkad enligt inringare. Polisen kallade en ambulans till Fabriksgatan.

Polisen åkte till platsen och började söka efter de drabbade, som båda är tonåringar i 15-årsåldern. En utredning om rån påbörjades.

Ett vittne kontaktade polisen och berättade om en bil som setts lämna Fabriksgatan i anslutning till att rånet inträffade. Det uppmärksamma vittnet lämnade ett registreringsnummer på bilen.

11.33 en polispatrull som stått uppställd vid Skogstorpsrondellen rapporterar att en bil med det angivna registreringsnumret passerar i riktning in mot Eskilstuna.

11.39 två polispatruller stoppar den aktuella bilen på Tegelbruksgatan i Eskilstuna. Det är fem unga män i bilen och alla fem grips som misstänkta för rån.

De gripna är alla unga män i övre tonåren — 20-årsåldern och de har förts till polisstationen där de nu kommer att förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

Bilen har tagits i beslag och kommer att undersökas närmare.

Några ytterligare detaljer såsom skadeläge, rånbyte osv är i skrivande stund inte kända.

Polisen tar tacksamt emot ytterligare vittnesuppgifter från personer som kan ha gjort iakttagelser på Fabriksgatan när brottet inträffade, omkring 10–10.30. Tipsa polisen på 114 14.