16 oktober 13:44, Rattfylleri, Östersund

Centrum, bilist kontrollerad av polis

Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Han misstänks vidare för grov olovlig körning då han saknar körkortsbehörighet för att framföra bil.

Förhör hålls och anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning upprättas.

Bilen tas också i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.