Uppdaterad 01 november 08:28: 01 november 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra personen har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.05 Polis larmades med anledning av att en person blivit rånad och en person misshandlad av fem personer utomhus på Södra Kungsgatan i Flen. Gärningspersonerna hade rånat en person på ett smycke och misshandlat en annan innan gärningspersonerna lämnade platsen till fots. När polis kom fram fanns inga gärningspersoner kvar på platsen eller i området. Polisen utreder händelsen som rån samt grov misshandel. De båda målsägande är pojkar i 15-årsåldern.

01.21 Polisen stoppade ett fordon för kontroll i centrala Nyköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en kvinna i 25-årsåldern, saknade giltigt körkort. Kvinnan blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol och medtogs för provtagning. Kvinnan är misstänkt för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.

03.14 Polis larmades med anledning av att en person blivit rånad av två andra män i centrala Strängnäs. Vid händelsen blev målsäganden, en man i 35-årsåldern, slagen till marken och rånad på sin plånbok innehållande bland annat bankkort och identitetshandling. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt rån.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.