Uppdaterad 05 november 20:04: 05 november 19:46, Stöld/inbrott, Nyköping

Uppdaterad 05 november 20:04

Två bostadsinbrott i Nyköping.

17.42 polisen fick samtal om att ett bostadsinbrott nyligen skulle ha upptäckts i stadsdelen Krikonbacken i norra Nyköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Gärningspersonen/-erna ska ha tagit sig in genom att krossa ett fönster. Det är inte klarlagt vad som kan ha stulits.

18.42 polisen får ytterligare ett samtal om bostadsinbrott som har upptäckts i samma område. Även i detta fall har gärningspersonen/-erna tagit sig in genom ett fönster och inne i huset syns tecken på att det är genomsökt men det är oklart vad som stulits. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld genom inbrott.

Polisen kommer senare att genomföra brottsplatsundersökningar för att om möjligt säkra spår efter tjuvarna. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som kan ha sett misstänkta personer och/eller fordon i området Krikonbacken under eftermiddagen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.