09 november 10:15, Trafikolycka, vilt, Vaggeryd

08:29 Polis larmades till E4:an utanför Vaggeryd med anledning av att en privatperson sett en död varg ligga vid vägbanan i norrgående körriktning. Polispatrull på plats har skickat bilder till länsstyrelsens rovdjurshandläggare och bedömningen är att det rör sig om en död varg. Vargen kommer transporteras till Statens veterinärmedicinska anstalt.

Om du råkat ut för en viltolycka ska du ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann. Du måste göra en anmälan, ställa ut triangel och markera olycksplatsen även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.

Skyldigheten gäller: älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart. Det klassas som en smitningsolycka och kan ge böter. Du behöver även anmäla ifall du har kört på en ren, även om renar inte räknas som vilt.