Uppdaterad 09 november 15:29: 09 november 13:48, Stöld/inbrott, Vänersborg

Vittnen kontaktar polisen sedan de sett en grupp av personer som cirkulerat kring parkerande bilar vid Poppelvägen. Det är troligen både män och kvinnor i gruppen, möjligen fem personer. Någon i gruppen bär även på någon väska som kan innehålla stöldgods. De uppträder som att de är påverkade.

Under tiden som polisen får in uppgifter framkommer att en person i gruppen har tagit fram en kniv och möjligen skadat en annan, troligen en kvinna.

Polisen anländer till platsen strax därefter. En kvinna anträffad med troliga knivskador på en hand. Ambulans tillkallas. Skadorna uppges dock inte vara livshotande. Polisen lyckas säkra två män, då bl a den man som ska ha utfört misshandeln med kniv. Det framkommer även att den misstänkte ska ha gjort utfall med kniven mot ett vittne. Oklart om den skadade kvinnan tillhör ”gänget” eller om även hon är ett vittne.

Polisen arbetar på platsen. Oklart hur många som lyckat fly. Ytterligare polispatruller anländer som kommer att hjälpa till på platsen, däribland hundpatrull.  Det framkommer att tre personer ska ha lämnat platsen. Insatsen pågår. Brottsrubricering är inte klarlagd då det gäller våldsbrotten.

Uppdatering:

Den kvinna som är skadad och den man som blivit utsatt för utfallet med kniv har ingripit mot den misstänkte och försökt gripa honom i avvaktan på polis. Rättsläge, grov misshandel och försök till grov misshandel samt brott mot knivlagen. Den gripne är en man/pojke född -01.

En man gripen. Den andra mannen som säkras är inte gripen. Tre personer försvinner , ingen av dessa har ännu anträffats. Polisen har nu lagt ner insatsen på platsen. Det finns inga uppgifter om stöldgods i avrapporteringen till RLC. Ej heller om att någon ska varit påverkad och därför blivit misstänkt för narkotikabrott. Avrapportering sker mot förundersökningsledare i Vänersborg.