Uppdaterad 09 november 20:50: 09 november 17:28, Räddningsinsats, Göteborg

Uppdaterad 09 november 20:50

Polis finns på plats vid Sävenäs efter ett larm om möjlígt utsläpp av gas. Räddningstjänsten leder insatsen.

Polisen har larmats tillsammans med räddningstjänst till Von Utfallsgatan efter ett möjligt utsläpp av gas, troligen gasol. Utsläppet uppges handla om en bottenventill till en vagn lastad med gasol som läcker.

Polisen är underställd räddningstjänsten/räddningsledare på plats. Polisen genomför bl a avspärrningar mm och bevakar dessa på plats. Polisen har även fått uppgiften att evakuera ett pendeltåg i anslutning till den läckande vagnen. Passagerarna slussas till en uppsamlingsplats där bussar väntar för vidare transport.

Kl 19.36: Tåget tomt, avspärrningarna har minskat något. Nytt möte med räddningsledaren vid ca kl 20.00. 

Polis som varit involverade meddelar att de lämnar platsen. Det innebär att alla avspärrningar är hävda och den aktuella tågvagnen kan hanteras av greencargo. Inga kända personskador. Inga brottsmisstankar.

Frågor kring insatsen hänvisas till räddningstjänsten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.