12 november 16:25, Skadegörelse, Finspång

13.14 polisen fick ett överfallslarm från en bensinstation på Leverstorpsvägen i Finspång. När polisen kontrollerade anledningen till larmet visade det sig att en person skulle ha varit framme vid pumparna och kastat brinnande papper. Därefter ska mannen ha lämnat platsen gående.

13.20 en väktare ringde till polisen och berättade att hen hade uppsikt över en person som skulle kunna vara misstänkt för händelsen.

13.29 polisen anländer till området.

13.32 polisen har gripit den som pekats ut av väktaren. Det är en man i 20-årsåldern och han misstänks för försök till grov skadegörelse genom brand.

Polisen har alltså påbörjat en utredning om försök till grov skadegörelse genom brand och brandplatsen har dokumeterats och vittnen till händelsen, som även släckte branden med brandsläckare, har förhörts. Polisen kommer också att utreda och om möjligt säkra övervakningsfilm från platsen.

Den misstänkte har förts till polisstationen där han kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta utredningen.

15.32 den misstänkte har anhållits av en jouråklagare. Brottsmisstanken försök till grov skadegörelse kvarstår.