Uppdaterad 14 november 18:39: 14 november 02:20, Försvunnen person, Västerbottens län

Polisen önskar hjälp av allmänheten med att lokalisera en bil med registreringsnummer GDZ629, en röd Volkswagen Fox. Bilen tillhör en kvinna hemmahörande i Umeå, som är anmäld försvunnen. Alla iakttagelser av bilen är av vikt och den kan ha färdats långt och inte enbart i Västerbottens län.

Uppdatering 10:00:

Polisen vill fortsatt gärna ha in tips om den försvunnan kvinnan bilen (se ovan).

Kvinnan, som är i 75-årsåldern, är 1,67 lång och har mörkt kortklippt hår. Hon har glasögon och går lite framåtlutat.

Den senaste masten som kvinnans mobiltelefon kopplat upp sig mot finns på Oxfjället i Dorotea kommun och masten täcker ett område där bland annat orterna Risbäck, Rajastrand, Storbäck och Borgafjäll finns.

Kvinnan anträffades strax innan kl 13 under lördagen avliden i sin bil. Kvinnans bil återfanns utanför Dorotea av allmänhet. Polisen misstänker inget brott och anhöriga har underrättats. Polisen har inte gått ut med någon information om händelsen till media innan kvinnans anhöriga underrättats. Polisen tackar alla för de iakttagelser som kommit in till regionledningscentralen.