Uppdaterad 14 november 19:22: 14 november 05:57, Detonation, Uppsala

Polisen får in flera samtal om en kraftig smäll på en adress i Uppsala.

Flera patruller beordras till platsen där man kan konstatera att en detonation har ägt rum i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i stadsdelen Sala backe.

En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts och polisen har beslutat att spärra av området kring den här platsen.

Uppdatering klockan 07:04

Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till skada i samband med detonationen, utan enbart materiella skador på den aktuella fastigheten.

Uppdatering klockan 10:11

Med anledning av händelsen har polisen beslutat att inleda en så kallad särskild händelse. 

Nationella bombskyddet är just nu på plats för att göra en teknisk undersökning av platsen, och man genomför just nu också dörrknackning i området.

Området är fortfarande avspärrat, men avspärrningarna ska just nu inte påverka trafiken i området. När det gäller boende i fastigheten så har man valt att inrymma dessa i sina lägenheter tills vidare.

Polisen är angelägen om tips från allmänheten som kan ha gjort iakttagelser i samband med detonationen som inträffade strax innan klockan 06.00 i morse. Ring polisen på 114 14. Vid brådskande ärende, ring 112.

Uppdatering klockan 14:28

Polisen misstänker att detonationen kan vara riktad mot en polisanställd som bor på den aktuella adressen.

Efter en teknisk undersökning misstänker polisen att det är en handgranat som har detonerat.

Uppdatering klockan 19:22

Klockan 16:28 avslutades den tekniska undersökningen av brottsplatsen, och avspärrningarna på platsen kunde hävas.

Under eftermiddagen har det omfattande utredningsarbetet fortlöpt. Ett större antal vittnen har kunnat höras, men ännu är ingen gripen.