18 november 15:46, Trafikbrott, Trosa

En bilförare i dryga tjugoårsåldern fick sitt körkort omhändertaget av polispatrull på E4:an.

Tjugoåringen framförde sitt fordon i en uppmätt hastighet av 157 kilometer i timmen där högsta tillåtna hastighet är 110. Polispatrullen mätte tjugoåringen under en sträcka på en knapp halvmil. Förutom ordningsbot kommer förarens körkortsbehörighet att prövas av Transportstyrelsen. I väntan på beslut därifrån är körkortet omhändertaget av polis.

Under dagen har ett trettiotal bilister bötfällts för olika grader av hastighetsöverträdelser längs E4:an var minst fyra kommer att få körkortsbehörigheten indragen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.