02 december 07:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.47 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, ingen har omhändertagits, två har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.27 i samband med en fordons- och förarkontroll på E4 Värnamo uppstod misstanke om drograttfylleri på bilföraren, en man i 20-årsåldern. En kvinna var passagerare och misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Båda två fick följa med för provtagning och förhör.

00.36 polisen fick samtal om att någon förde oväsen och slog på något utanför en bostad i Vetlanda. De boende var rädda och polisen var snabbt på plats. Polisern träffade på en man i 45-årsåldern på platsen och han misstänks nu för skadegörelse, ofredande och brott mot knivlagen. Han greps och fördes till polisstationen där han senare frigavs efter att åklagaren hade hävt gripandet.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.