05 december 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler. Nedan kommer sammanfattning av nattens händelser.

02:45 Stöld genom inbrott, Backa Säteri, Ale.

Anmälare väcktes av glaskross i sin bostad, Anmälaren såg hur en fyrhjulig motorcykel lämnade adressen i höghastighet. Polis till platsen som kunde konstatera att det varit inbrott samt att en gärningsman hade varit inne i garaget till bostaden och slagit av strömmen till bostaden. Polis säkrade vissa spår.

02:55 Skadegörelse, Lärlingsskolan i Ale.

Fyrhjuling körde vid skolan och föraren skall har varit hotfull mot väktare på platsen.

03:24 Stöld genom inbrott, Alebacken, Alafors.

En man med orangehjälm skall ha gjort inbrott i anläggningen och kört ut anläggningens fyrhjuling i en backe och sedan lämnat på en annan fyrhjuling. 

Denna fyrhjuling gäckade polisen under någon timmes tid, ingen gripen.   

03:03 Våld mot polis, stöld genom inbrott, Ålgårdsvägen, Borås.

Polis åkte på larm om inbrott i villa, oklart var om någon fanns kvar på adressen. Polis möttes på adressen av en gärningsman som är känd av polisen sedan tidigare. Gärningsmannen skall vid gripandet ha sprayat med en pulverbrandsläckare mot flera poliser. Gärningsmannen kunde dock övermannas och grips på platsen. Tre stycken polismän fick uppsöka sjukvård för besvär efter händelsen.

Anmälan upprättas om stöld genom inbrott och våld mot tjänsteman.  

05:03 Rån, Kvarnskogsvägen, Dals Långed, Bengtsfors.

Anmälare uppgav att de blivit rånade, anmälaren uppgav även att hennes sambo i samband med rånet blivit knivhuggen i rumpan.  Paret hade blivit rånade på sin personbil, av kända gärningsmän. Ingen gripen.

 

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.