11 december 23:09, Sabotage mot blåljusverksamhet, Vilhelmina

Försök till sabotage mot blåljusverksamhet

Vilhelmina cirka 17.30

Narkotikabrott

  Vid spaning på en adress i Vilhelmina kunde polis iaktta personer som använde narkotika. Det gjordes en husrannsakan och två personer medtogs för kroppsbesiktning, misstänkta för narkotikabrott eget bruk. De misstänkta är män i 40-årsåldern. De släpptes efter provtagning och förhör, misstankarna kvarstår.

Vilhelmina cirka 18.30  

Försök till sabotage mot blåljusverksamhet

  En polisbil blev utsatt för skadegörelse i samband med ett ingripande i Vilhelmina. Polispersonalen hade parkerat bilen och gått in i en lägenhet för att göra ett ingripande. Under tiden kastade en man glasflaskor och porslin på polisbilen. Brottet är i nuläget rubricerat som försök till sabotage mot blåljusverksamhet. Det blev lackskador på polisbilen. Den misstänkte kunde kontrolleras och identifieras i anslutning till brottsplatsen. Mannen var berusad och utåtagerande. Han omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.