13 december 07:45, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:01 Rattfylleri, Umeå: Polisen beordras till en parkering där en man som setts dricka alkohol sladdar runt med en bil i närheten av andra personer. Mannen anträffas och får följa med för provtagning. Mannen saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande grovt rattfylleri samt grov olovlig körning upprättas.

00:19 Trafikbrott, Umeå: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Västerslätt. Föraren får ordningsbot på grund av dåligt synlig registreringsskylt fram samt felaktig belysning. En flygande besiktning av bilen genomförs vilket leder till ny kontrollbesiktning samt registreringsbesiktning.

00:32 Trafikbrott, Skellefteå: Bilförare på Tuvan får ordningsbot då bilen har brukandeförbud och körförbud.

00:33 Trafikbrott, Lycksele: A-traktorförare på Hällan får ordningsbot för onödig och störande körning i bostadsbebyggelse.

00:35 Viltolycka, Malå: Personbil kolliderar med ren vid Aspliden, Rökå. Inga personskador.

00:53 Trafikbrott, Umeå: A-traktorförare får ordningsbot på grund av otillåten solfilm på framrutan.

01:43 Trafikbrott, Umeå: A-traktorförare på Vännäsvägen, I20-området, får ordningsbot för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

02:00 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Marknadsgatan får ordningsbot för att ha sladdat och kört vårdslöst. En flygande besiktning av bilen genomförs.

02:11 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Marknadsgatan får ordningsbot för att ha haft bilen igång på tomgång med nycklar i så att annan kunnat bruka den.

02:33 Viltolycka, Dorotea: Personbil kolliderar med rådjur på riksväg 92 vid Ullsjöberg. Inga personskador.

02:49 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Marknadsgatan får ordningsbot för att ha visat annat än gult eller vitt ljus framåt.

02:59 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Marknadsgatan får ordningsbot för att ej ha haft föreskriven belysning fram.

03:21 Trafikbrott, Umeå: Bilförare i Ålidbacken får ordningsbot för att ej ha haft föreskriven belysning fram.

03:31 Trafikkontroll, Umeå: Vid en trafikkontroll på Västra Esplanaden i centrum får två förare ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Den högsta uppmätta hastigheten är 61 km/h på en 40-sträcka.