30 november 19:13, Försvunnen person, Norrköping

Kvinna hjälpte försvunnen man hem.

18:11 Polisen kontaktades av en anhörig till en man som inte hade kommit hem efter sin dagliga promenad.

Mannen är i 85-årsåldern och har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad. Polisen började leta efter mannen i centrala Norrköping då det bedömdes att vara angeläget att hitta mannen snabbt på grund av mörker och kyla.

18:48 En observant kvinna hade sett en man som hade ramlat omkull och hjälpt honom. Mannen kunde berätta var han bodde och kvinnan gav honom skjuts hem där hans anhöriga väntade på honom. Polisen kontrollerade att han var den mannen som man sökte efter och det var det. Mannen behövde inte uppsöka sjukvård.

Polisen vill rikta ett tack till personer som engagerar sig på detta sätt som kvinnan gjorde för mannen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.