Uppdaterad 01 december 09:49: 01 december 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Under natten mot tisdagen har polisens regionledningscentral hanterat 37 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. En man har omhändertagits, se nedan. Flera fall av psykisk ohälsa har hanterats.

23:33 En patrullerande polisbil fick syn på en bil som snabbt körde bort från polisbilen på Drottninggatan i centrala Norrköping. Polisen följde efter bilen i syfte att kontrollera den och dess förare. Vid Resecentrum krockade föraren bilen och sprang från platsen.

23:35 Efter en kort språngmarsch kom poliserna ikapp föraren som fick sprayas med pepperspray och beläggas med handfängsel. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt drog-rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han fick följe med till polisstationen för provtagning.

03:03 Polisen larmades till Bråddgatan i Norrköping med anledning av ett rån. En man i 30-årsåldern hade blivit slagen i ansiktet och bestulen på sina hörlurar. De som begick rånet beskrevs som tre män klädda i vinterkläder. Polisen sökte efter gärningspersonerna i närheten men tyvärr anträffades ingen. En utredning om rån är påbörjad. Den drabbade mannen behövde inte uppsöka akutsjukvård.

04:27 Polisen larmades till riksväg 51 mellan Svärtinge och Norrköping i riktning mot Norrköping med anledning av en trafikolycka. Se separat text om denna som läggs upp så fort det är möjligt att lämna mer information.

05:27 Polisen larmades till ett elektronikvaruhus på Vintergatan i Motala efter att inbrottslarm hade utlösts från entrén. En väktare var först på plats och såg att entrédörren var trasig. Väktaren såg en man cykla från platsen och sprang efter.  

Polisen har sökt efter gärningspersonen med bland annat hund och hundförare men än så länge utan resultat. En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad.

Uppdatering:

07:26 Polis fick samtal om att en man befann sig i ett trapphus i Motala. Mannen hade med sig en oöppnad kartong innehållande en högtalare. Polis åkte till platsen och kontrollerade mannen. Han kunde kopplas samman med inbrottet som inträffade några timmar tidigare. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps.