Uppdaterad 04 december 11:08: 02 december 06:25, Misshandel, Örnsköldsvik

Strax före halv sju på onsdag morgon kom en skadad person in till ett bageri i centrala Örnsköldsvik. Personen förs till sjukvård. Det finns inga uppgifter att lämna gällande skadeläget.

Inga frihetsberövanden är gjorda i nuläget.

Polisen arbetar med ärendet och det finns ingen ytterligare information att lämna för tillfället.

Uppdatering klockan 21:05 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

Ärendet rubriceras försök till mord. Utöver den skadade man som anträffades på ett bageri, hittades ytterligare en skadad man i en bostad i centrala Örnsköldsvik. Det handlar om två män i 20-årsåldern. Skadeläget ska vara allvarligt men stabilt.

Det ska röra sig om flera gärningspersoner. Ingen person har frihetsberövats i ärendet i nuläget.

Polisen har under dagen hållit ett antal förhör, utfört tekniska undersökningar samt sökt med hund i aktuellt område, Gullänget i Örnsköldsvik.

Ärendet utreds av enheten för grova brott i Västernorrland.

Uppdatering den 3 december klockan 10:31

Polisen arbetar vidare med ärendet. Utredning pågår och i dag kommer ingen ytterligare information att kunna lämnas.

Uppdatering 3 december klockan 13:52 (av kommunikatör Åsa Mjörndal):

Sammanfattning av den information som kan lämnas i nuläget:

Ärendet inkom till polisen vid 6:30-tiden på onsdagen.

Två personer har överfallits och skadats i en bostad i Örnsköldsvik. En av dem tog sin tillflykt till ett bageri och fick hjälp att larma ambulans och polis. Skadeläget för båda personerna är allvarligt, men stabilt.

Enligt uppgift till polisen rör det sig om flera gärningspersoner som har lämnat platsen. Ingen person har frihetsberövats i ärendet i nuläget.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad. Kriminaltekniker har genomfört en brottsplatsundersökning och polisen har haft hundar på plats. Förhör har genomförts under gårdagen och idag.

En förundersökning gällande grov misshandel och försök till mord är inledd. Utredningen leds av enheten för grova brott i Västernorrland.

Polisen bedömer att ärendet inte innebär någon fara för allmänheten.

Polisen arbetar med ärendet och inga nya uppgifter kommer att lämnas under dagen, men Josefin Perming Tengqvist från enheten från grova brott finns tillgänglig för en kommentar mellan 16:30 och 17:00 idag, torsdag, på telefonnummer 010-56 80 163.

Under morgondagen meddelas när ytterligare information kommer att kunna lämnas.

Uppdatering fredag 4 december 11:06: (av kommunikatör Åsa Mjörndal)

Under torsdagskvällen anhölls fem personer i ärendet. De är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, medhjälp till försök till mord, grov misshandel samt medhjälp till grov misshandel.

Personerna greps inte i Västernorrlands län, utan på en annan plats i Sverige.

Ingen ytterligare information lämnas i nuläget, men Josefine Perming Tengqvist från polisens enhet för grova brott finns tillgänglig för en kommentar mellan 13:00 och 13:30 idag på telefonnummer 010-56 801 63.