Uppdaterad 08 december 14:11: 08 december 06:27, Mord/dråp, försök, Alingsås

Uppdaterad 08 december 14:11

På Vintergatan har en man i 20-årsåldern anträffats skadad utomhus.

Mannen är körd i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg men skadeläget är för närvarande oklart. Troligtvis har mannen blivit knivskuren i en lägenhet på Vintergatan. En man har gripits i lägenheten och förhör kommer att hållas med honom. Lägenheten samt platsen utomhus där mannen anträffades har spärrats av för en teknisk undersökning.

Kl 08.45: Den gripne mannen är i 30-årsåldern.

Kl 13.30: Misstänkt hörd av polis. Åklagaren beslutar om att anhålla den misstänkte efter förhör. Misstänkt för försök till mord. Den skadade befinner sig inom vården och bedöms fortfarande som allvarligt skadad. Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.