Uppdaterad 12 december 07:50: 12 december 01:47, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Rattfylleri – Umeå

Strax efter klockan 22:00 kontrollerade polisen en bil Tegelslagarvägen i Umeå. Föraren, en man i 20-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och fick därför följa med för provtagning. Mannen blåste 0,46 promille och han fick sitt körkort omhändertaget samt att en anmälan om rattfylleri.

Trafikbrott – Umeå

Klockan 23:40 stannade polisen en bil som kört mot enkelriktat på Marknadsgatan i Umeå. Föraren, en man i 20-årsåldern. Godtog böter på plats.

En lugn kväll och natt i Västerbottens län.

Uppdatering (av kommunikatör Åsa Mjörndal):

00:16 Trafikkontroll, E4 Solbacken: En förare får ordningsbot och sitt körkort omhändertaget på grund av hastighetsöverträdelse.

01:27 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Teg får ordningsbot för felaktig belysning då så kallade poppys fanns i framrutan.

02:00 Drograttfylleri, Lycksele: Vid stopp och kontroll av en personbil i Lycksele misstänks föraren, en kvinna, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande drograttfylleri upprättas. 

02:52 Trafikbrott, Skellefteå: Bilförare på Morö Backe får ordningsbot då bilen har körförbud, brukandeförbud och inte är besiktad.

03:01 Trafikbrott, Umeå: Bilförare på Röbäck får ordningsbot för att ha visat annat än vitt eller gult ljus framåt.