28 december 21:18, Rån övrigt, Norrköping

Under måndagskvällen inträffade två rån och en grov stöld i Norrköping. Händelserna redovisas nedan. I samtliga händelser är polisen angelägen att få in vittnesuppgifter. Har du befunnit dig vid någon av brottsplatserna den aktuella tiden, tveka då inte att höra av dig till polisen via 114 14 eller via polisens tipsformulär. Polisen vill ha in vittnesuppgifter för att på ett bättre sätt kunna utreda händelserna.

Nedan redovisas händelserna:

19:12 Polis larmades till centrala Norrköping med anledning av ett personrån. En man konfronterades av flera, för mannen, okända personer. I samband med detta ska mannen ha hotats med tillhygge. Gärningspersonerna hotade mannen och rånade mannen på två väskor. Rånet ska ha inträffat i närheten av Kristinagatan. Sedan lämnade gärningspersonerna platsen. I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Händelsen rubriceras som rån.

19:53 Polis larmades till Folkparken i Norrköping med anledning av ett personrån. Två män, som hade med sig tillhyggen, rånade en man på kontanter. Sedan ska gärningsmännen ha lämnat platsen till fots. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. Händelsen rubriceras som rån. I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet.

20:25 Polisen beordrades till Vasaparken med anledning av en grov stöld. En man ska ha stulit en väska från en kvinna. I samband med detta ska mannen ha knuffat kvinnan, hon ska inte ha fått allvarliga skador. Händelsen rubriceras som grov stöld. I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet.