29 december 07:27, Sammanfattning natt, Jönköpings län

06.57 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en har behövt följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

00.39 en polispatrull träffade på en person i stadsdelen Ryd i Jönköping. Det var en man i 40-årsåldern som verkade drogpåverkad varför han fick följa med för provtagning och förhör.

01.43 polisen fick samtal från Mullsjö av personer som stått utomhus när de fick en kraftig smällare kastad på sig av en förbipasserande A-traktor. De som utsattes för detta fick ont i huvudet och hörselskador. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel samt höll förhör med de inblandade. De drabbade hade fortfarande en timma efter händelsen påverkan på hörseln och kommer eventuellt att uppsöka sjukvård. I övrigt hade de inga personskador. De drabbade är ungdomar och även de som misstänks ha gort detta.

03.31 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Ouchterlonygatan i Värnamo. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bil som brann. Polisen har underrättat bilägaren och även påbörjat en utredning om skadegöresle genom brand. Det finns ingen misstänkt, men polisen tar gärna emot tips om misstänkta personer eller fordon som kan ha rört sig i området.

05.49 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Anderstorp uppstod misstanke om olovlig körning med anledning av att bilföraren, en man i 30-årsåldern, saknar körkort.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen har under gårdagkvällen fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador. Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.