Uppdaterad 29 december 08:40: 28 december 19:13, Rån, försök, Nacka

Uppdaterad 29 december 08:40

En person har blivit utsatt för ett rånförsök med kniv. Rånaren försökte få personen att lämna bilen så han kunde stjäla den. Mannen grips.

Rånförsöket har skett på en parkeringsplats utanför en matvarubutik i Nacka centrum. Ingen person ska vara fysiskt skadad.

Det ska ha varit en ensam gärningsman och polisen söker mannen i närområdet.

En förundersökning om försök till rån samt grovt brott mot knivlagen är inledd.

Uppdatering kl 21.00

En man har gripits utomhus vid en parkeringsplats i Sickla kl 20.38. Han är i nuläget misstänkt för rånförsöket i Nacka – i ärendet arbetas det vidare för att se om han också ligger bakom rånförsöket tidigare under kvällen i Hammarby sjöstad.

Rättelse den 29 december

Mannen som greps i Sickla är misstänkt för rånförsöket i Hammarby sjöstad. Han är numera anhållen som skäligen misstänkt för försök till rån, detta efter beslut av åklagare. I utredningen ska man se om han även kan misstänkas för rånförsöket i Nacka. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.