Uppdaterad 29 december 17:52: 29 december 14:45, Försvunnen person, Mönsterås

Polisen söker efter en 16-årig flicka som har försvunnit i samband med en ridtur mellan Ruda och Fliseryd. Flickan lämnade stallet vid klockan 14:40. Vid 15-tiden kom hästen hem utan ryttaren. Flickan tros ha trillat av i samband med ridturen och polisen önskar nu allmänhetens hjälp för att lokalisera henne. Stallet som ridturen utgick från ligger vid Fliseryds-Torp. Flera polispatruller är på plats i området.

Flickans signalement: Hon har en svart ridhjälm, svart jacka, svart väst, svarta tights och svarta stövlar.

Ser du flickan eller har du nyss sett henne? Ring då 112.

Uppdatering: Polisen är tacksam för allmänhetens intresse av att ge sig ut i terrängen för att leta efter flickan. I nuläget är detta inte önskvärt, då det stör polisens sökarbete. Tips i form av iattagelser tas dock tacksamt emot.

Uppdatering kl. 17.49: Flickan är anträffad vid liv av polis.

Ambulans är på väg fram. Polisen har just nu ingen uppgift att lämna om flickans skadeläge.