31 december 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:21 En familj inkom till akutmottagningen i Linköping då en person hade kastat sten på familjens bil och i samband med detta skadades ett barn. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En man pekades ut och mannen blev anhållen i sin frånvaro. Senare under natten lokaliserades mannen av polis. Ärendet är åklagarlett.

00:29 Polisen larmades till en bostad i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk. En man hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen, som är i 70-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Kvinnan ska ha fått smärta, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget.

00:33 Polisen beordrades till Västra Valla, Linköping, med anledning av ett misstänkt rån. Väl på platsen visade det sig att två personer hade blivit utsatta för grov misshandel. Flera polispatruller involverades i ärendet och en man, som är i 20-årsåldern, kopplades samman med händelsen och greps. Mannen anhölls senare, ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador i samband med händelserna. Den anhållne mannen är även misstänkt för vapenbrott.

00:44 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Importgatan i Norrköping med anledning av en brand. Flera bilar brann inne på en parkering som tillhör ett bilföretag. En förundersökning gällande mordbrand inleddes. Platsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Polisens presstjänst har inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen.

03:58 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till trafikplats Ryd med anledning av en trafikolycka. Personbilen ska ha kört in i ett räcke och sedan voltat. Föraren, en man i 80-årsåldern, avled i samband med olyckan. Mannens närmaste anhöriga är underrättade. Polisen kommer att utreda olyckan.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.