01 januari 08:27, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon och gott nytt år! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 235 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:58 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Tuvgatan i Linköping med anledning av en bilbrand. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Brandorsaken ska utredas.

01:39 Polis fick vetskap om en misshandel som skulle ha inträffat i en bostad i Berga, Linköping. En man, som är i 30-årsåldern, hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Kvinna ska ha sedan ha tagit sig ifrån bostaden. Senare greps den man som misstänks för misshandeln. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

02:00 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Hagbyskolan i Linköping med anledning av en befarad brand. Någon, eller några, hade skjutit en raket genom ett fönster vilket gjorde att rökutveckling uppstod. Ingen person skadades i samband med händelsen.

02:01 Polisen larmades till en bostad i centrala Motala med anledning av ett bråk. En man, som är i 25-årsåldern, hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps misstänkt för misshandel. Senare anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

02:05 Polis beordrades till en bostad i centrala Motala med anledning av ett bråk. En man, som är i 25-årsåldern, hade misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps misstänkt för misshandel och försök till misshandel. Senare anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

03:23 Polis larmades till en bostad i Hejdegården, Linköping, med anledning av ett bråk. En man, som är i 30-årsåldern, ska ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen greps misstänkt för misshandel. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

04:22 Polis larmades till bostad i Rimforsa med anledning av ett bråk. En man, som är i 60-årsåldern, ska ha misshandlat en kvinna. Mannen greps misstänkt för misshandel. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans skadeläge.

Polisen har under kvällen och natten fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet. De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador. Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.