02 januari 07:49, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:22 Rattfylleri, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Odenskogs industriområde, Östersund. Misstanke uppstår om att föraren, som är en tonåring under 18 år, är påverkad. Föraren tas med för provtagning och förhör. Anmälan gällande misstänkt rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk, samt olovlig körning upprättas.

23:20 Trafikbrott, Åre

I Järpen utfärdas en ordningsbot (böter) till en förare gällande onödigt störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse.

03:39 Stöld/inbrott, Östersund

Polis beordras till en adress i centrala Östersund med anledning av misstänkt inbrott i en lägenhet. Två personer, två tonåringar under 18 år, anträffas. De grips misstänkta för stöld genom inbrott, men släpps senare efter beslut av åklagare.

04:32 Skadegörelse, Östersund

Polis beordras till centrala Östersund med anledning av att en butik hade ett hål i ett fönster. Polis utför en  brottsplatsundersökning och upprättar en anmälan gällande skadegörelse. 

Fyra viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om personskador.