03 januari 01:13, Sammanfattning natt, Västernorrland län

00:17 Försök till stöld genom inbrott, Härnösand.

Polisparuller skickas till Älandsbro där anmälare hört en ruta krossats och observerat flera personer på platsen. Polisptruller söker i området och och efter en stund inkommer ytterliggare ett samtal från en annan adress i närområdet. Där har anmälare hört personer i sin fastighet. Polispatruller stoppar och kontrollerar ett fordon med flera personer vid platsen.

Två anmälningar gällande försök till stöld genom inbrott upprättas och personera som kontrolleras är misstänkta. Ingen person grips vid tillfället.

00:34 Bilbrand, Birsta, Sundsvall

Polis och räddningstjänst åker till Birsta där en personbil brinner på parkeringen. Polispatrull upprättar anmälan om skadegörelse genom brand.

 00:47 Rattfylleri under påverkan av narkotika, Sundsvall

Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil. Bilen är avställd och har körförbud. Föraren, en man född -89, misstäkts även för rattfylleri under påverkan av nakotika och medtas för kroppsbesiktning. Bilen tas i beslag enligt Trafikbrottslagens 7§.

 01:44 Rattfylleri på skoter, Örnsköldsvik

Polispatrull kontrollerar en skoterförare. Mannen blåser positivt i sållningsinstrument och medtas för kroppsbesiktning.

Polisen har även hanterat en del ärenden gällande till psykisk ohälsa.

Natten har i stora delar varit lugn.