07 januari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

20.48 Herrljunga, brott mot knivlagen.

En hemtjänstpatrull möts av en vårdtagare utanför dennes bostad i centrala delarna av Herrljunga med kniv i handen varför polis tillkallas. Mannen är berusad varför han får följa med polisen för att sova ruset av sig, ingen kom till fysisk skada.

22.10 Göteborg, försök till rån.

Vittne hör av sig att man ser personer gå omkring med vapen i området Brunnsbo varför insatsstyrkan kallades bland annat dit. Man kan gripa tre personer på platsen som kan misstänkas för försök till rån samt brott mot knivlagen. Har varit någon form av bråk intill en bil på platsen men orsaken är i skrivande stund oklar. Ingen har kommit till fysisk skada eller behövde uppsöka sjukhus.

22.28 Uddevalla, grovt rattfylleri m.m.

En patrull försöker stanna och kontrollera en bil som framförs på E6:an i norrgående riktning i höjd med Ljungskile men föraren visar inga som helst tecken på att vilja stanna. Man får beslut om att använda spikmatta strax innan Uddevalla bron men föraren väljer nu att vända på motorvägen och kör mot trafiken. Till slut får man stopp på bilen något norr om Torpamotet och det visar sig att föraren är misstänkt för drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Passageraren som fanns med i bilen kan misstänkas för narkotikabrott eget bruk. Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

01.41 Lysekil, skadegörelse genom brand.

En bil brinner på Badhusberget varför räddningstjänst samt polis kallas till platsen. Visar sig vara en bil som brinner men det stod flera andra parkerade bilar som kunnat skadats om inte branden hade släckts fort. I skrivande stund oklart hur branden har uppstått, en anmälan skrivs.

02.35 Borås, inbrottsstöld.

Inbrottslarmet går till en butik på Sjöbo Torg varför polis samt väktare kallas till platsen. Man kan se fotspår på baksidan av fastigheten varför hundpatrull påbörjar spårning i området. Efter en stunds spårning träffar man på två personer som man kan sätta i samband med inbrottet varför dessa grips av polis. Båda får följa med till stationen för vidare utredning, oklart i nuläget om de fått med sig något i samband med inbrottet.

03.38 Göteborg, trafikbrott.

En förare till en plogbil kontrolleras då han suttit med telefonen väl synligt samt kört mot rött ljus i området Landala. När man kontrollerar föraren så uppvisar han ett utländskt körkort som visar sig vara ogiltigt.