07 januari 17:57, Trafikbrott, Kungsbacka

Förföljande av personbil i Kungsbacka. Bilen anmäld stulen.

En polispatrull försöker stoppa en personbil för kontroll vid Varla i centrala delarna av Kungsbacka. Bilen vägrar stanna och ett sk förföljande inleds. Den misstänkta bilen kör in i en återvändsgränd vid Hede Fashion, bilen tvingas stanna och de förföljande polisfordon kan ”boxa in” den misstänkta bilen. En ensam förare i bilen som kan gripas.   

Det finns lite oklara uppgifter kring om bilen är stulen eller har ”lånats ut”. Klart är dock att föraren inte stannat på polismans tecken. Föraren misstänkt vara narkotikapåverkad och innehav av narkotika. Han medtogs för provtagning. Därigenom även misstänkt för drograttfylleri.

Anmälan upprättas även om grov vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.