08 januari 07:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:44 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Ödeshög med anledning av att en personbil kört in i mitträcket. När polispatrull kom till platsen kallades bärgare dit. Föraren, en man i 30-årsåldern, ska initialt ha klarat sig utan personskador. Polis misstänker inget brott i samband med trafikolyckan.

02:59 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 32 i Kinda med anledning av att en personbil sladdat av vägen och in i en stolpe. Enligt SOS-larmet var tre personer drabbade. När polis kom till platsen stängdes vägen av i båda riktningarna under bärgningsarbetet. Initialt ska alla personer i bilen ha klarat sig utan personskador. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

04:57 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Åtvidabergsvägen i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.