29 mars 18:49, Kontroll person/fordon, Jönköping

Förare av lastbil misstänks kört påverkad av alkohol eller droger.

17:59 Polisen larmades till E4 södergående riktning. I närheten av länsgränsen Östergötland/Jönköping körde en lastbil. Flera trafikanter ringde larmnumret då de reagerade på att lastbilen framfördes vingligt och trafikfarligt.  

18:20 Mellan Gränna och Jönköping försökte polisen att stanna lastbilen men det verkade som om föraren först inte tänkte stanna på polisens tecken. Efter ett kort förföljande valde föraren dock att stanna. Föraren visade tecken på att vara påverkad av antingen alkohol eller narkotika och han fick följa med till provtagning.

Ingen person kom till skada i samband med den vingliga färden. Polisen vill rikta ett tack till de trafikanter som var uppmärksamma och larmade.

Innan provtagning är gjord är det viktigt att betona att det finns just en misstanke om rattfylleri. Det går ännu inte att utesluta att körsättet orsakats av ett sjukdomsfall. Texten kommer att uppdateras med brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.