29 mars 19:00, Bedrägeri, Örebro

Var uppmärksam på falska 500-kronorssedlar i Örebro.

Idag har två larm inkommit till polisen i Örebro där caféer har anmält att kunder betalat med falska 500-kronorssedlar. Det har inkommit flera anmälningar om falska 500-kronorssedlar i Örebro den senaste månaden. Främst är det butiksanställda som har larmat om detta. Det är inte ovanligt att samma personer försöker handla med falska sedlar vid flera tillfällen. Vi vill uppmärksamma både privatpersoner och personer som hanterar kontanter i sitt arbete att hålla koll på detta och känna och titta ordentligt på sedlarna och ringa polis om man misstänker att man mottagit en falsk 500-kronorssedel. Genom att vara uppmärksam vid hantering av kontanter är det enkelt att upptäcka och stoppa falska sedlar.

Fler tips kan du läsa här: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/juli/falska-sedlar-i-omlopp/

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.