30 mars 01:01, Stöld, Sandviken

En förbipasserande ser två personer som gör någonting med en parkerad bil på Valhallavägen i Sandviken, innan de ger sig av i en annan bil.

En patrull beordras till platsen och när polisen ska kontrollera bilen som de båda personerna lämnat platsen i så väljer föraren att inte stanna. Ett kortare förföljande inleds som slutar med att polisen prejar bilen.

Föraren till bilen, som visar sig vara en man i 30-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, försvinner till fots. Kvar i bilen är en kvinna i 18-årsåldern. I bilen hittas bland annat utrustning för att slanga bensin, utrustning som tas i beslag tillsammans med övrigt misstänkt stöldgods.

Både mannen och kvinnan misstänks för stöld, alternativt häleri. Mannen misstänks för grov olovlig körning, och kvinnan misstänks även för ringa narkotikabrott.

Polisbilen som användes vid förföljandet visar sig vara så skadad att den inte kan köras från platsen. Ingen person kommer dock till skada i samband med förföljandet.