30 mars 06:55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Polisens presstjänst bemannas under dagen av Björn Öberg och Angelica Israelsson Silfver, till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut mest:

22.21 Polisen larmades om eventuellt pågående inbrott i en villa i området Egnahem, Huskvarna, i Jönköpings kommun. Väktare hade åkt dit och polis anslöt med bland annat hundpatrull. Polisen sökte i området och inne i huset. Ingen person anträffades, men någon verkade ha monterat bort ett fönster. Det är oklart om något var stulet. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

02.50 Det kom larm om en brinnande bil vid en bostad på landet, mellan Tranås och Uppgränna. En annan bil stod bredvid och ett hus fyra meter från den brinnande bilen. Räddningstjänst och polis åkte dit. Bilen var övertänd. En stund efter släckning misstänkte räddningstjänsten att branden hade startat på grund av ett elfel.

I övrigt har polisen bland annat hanterat trafikbrott, utfört kontroller efter larm från allmänheten eller på polisens egna initiativ som inte har lett till brottsmisstankar, etc.