30 mars 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Polisens presstjänst bemannas under dagen av Björn Öberg och Angelica Israelsson Silfver, till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut mest:

00.07 En polispatrull hade stoppat en bilist på Rinmansgatan i Eskilstuna på grund av att bilen saknade registeringsskylt. Vid en kontroll visade det sig att föraren hade två knivar med sig, som beslagtogs. Föraren, en man i 20-årsåldern, blev misstänkt för brott mot knivlagen och för att ha framfört fordon utan registreringsskylt.

03.48 En polispatrull meddelade att de hade stoppat en bilist på riksväg 53 vid Råby kyrka, Nyköpings kommun. Föraren verkade vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk. Han har dessutom inget körkort och har trots det ertappats med att köra bil trots det. Därmed blev han också misstänkt för grov olovlig körning. Den misstänkte är en man i 55-årsåldern.