30 mars 08:02, Brand, Köping

Lastbil med släp börjar brinna på E18.

På E18 i höjd med Köping upptäcker en polispatrull att det brinner i en lastbil med släp.

Föraren, som är en man i 65-årsåldern, kan själv ta sig ur lastbilen och ska inte vara skadad. Polisen misstänker inget brott i samband med branden som ska ha startat efter en explosion i ett däck på lastbilens släp, och branden kan begränsas till hjulparet.

Vägen stängs av under en kort stund, men ett av körfälten är nu öppet för trafik. En bärgare är beställd till platsen. Polisen uppmanar alla trafikanter att sänka hastigheten när man ska passera den här platsen under pågående bärgningsarbete.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.