30 mars 11:49, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polis larmas till huvudentrén vid Östra Sjukhuset medanledng av att två ordsningsvakter har problem med en påverkad knivbeväpnad man.

Mannen viftar med kniv och uppträder hotfullt. Han försöker stjäla en taxi och hugger ett flertal tillfällen mot en taxichaufför och hugger även sönder inredningen i bilen. Till slut lyckas ordninmgsvakterna få ner mannen på marken och kan sätta handfängsel på honm. I samband med ingripandet mot mannen fick ordningsvakterna ytliga skärsår på ben och hand. Grpåandet övertas av polis och mannen är misstänkt för dråp alternativt mordförsök, grov misshandel samt våld mot tjänsteman. Kniven anträffas och tas i beslag. Även taxibilen tas i beslag för teknisk undersökning. Personal på sjukhuset tar omhand ordningsvakterna på plats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.