31 mars 15:12, Knivlagen, Uppsala

Knivbeväpnad man i Uppsala.

Polisen får uppgifter om att en man i 40-årsåldern, beväpnad med kniv, ska röra sig i trakterna kring Kvarngärdet i Uppsala. En sökinsats påbörjas och strax efter klockan 17:00 anträffas mannen utomhus på en adress på Kvarngärdet.

Då mannen upplevs som hotfull försöker poliserna på plats att samtala med mannen och förmår honom till slut att lägga ifrån sig kniven. Därefter kan polisen få kontroll på mannen som tvångsomhändertas. Mannen misstänks för grovt brott mot knivlagen och han transporteras till en vårdinrättning för kontroll och bedömning. Mannens kniv tas i beslag.

Ingen person kommer till skada i samband med händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.