31 mars 18:24, Stöld, Uppsala

Stöld av flera datorer från en elektronikbutik i Fyrislund.

Personal på en elektronikbutik i Fyrislund larmar polisen då en man kommit in i butiken och sprungit ut därifrån med flera bärbara datorer. Enligt personalen har mannen sedan hoppat in i en taxi som har kört från platsen.

En från personalen hoppar då in i en bil och väljer att följa efter taxin och ser till att en polispatrull kan möta upp och slå stopp på bilen.

I bilen anträffas, förutom taxiföraren, två män i 20- och 25-årsåldern som båda grips misstänkta för stöld. Männen blir också misstänkta för ringa bedrägeri då ingen av dem haft pengar för att betala taxiresan. I bilen anträffas också två bärbara dator som tas i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.