01 april 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.22 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.04 samtal kom till polisen från en inringare som hört höga ljud inne i ett vandrarhem på Ingelstagatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träffade då på en person som verkade ha med saken att göra. Polisen grep denna person, en man i 30-årsåldern i samband att en förundersökning inletts om försök till mordbrand och skadegörelse. Den misstänkte misstänks ha försökt att anlägga en brand inne i byggnaden samt krossat glasrutor. Efter förhör anhölls den misstänkte vid 03-tiden, på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

06.10 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 23/34 vid Hackelboö, Rimforsa. Enligt larmet ska en bilist i noprrgående körriktning ha voltat och två personer ska vara drabbade, men ej skadade. Polisen kom till platsen 06.33. Uppdatering kommer inom kort när mer information finns.

Det finns inga andra brott eller allvarliga olyckor att rapportera om.