Uppdaterad 01 april 18:57: 01 april 17:23, Trafikolycka, Linköping

16:53 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an mellan Linghem och Linköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en personbil ha blivit påkörd bakifrån av en annan personbil i södergående körriktning. Minst tre personer ska vara drabbade. Skadeläget är oklart.

16:58 Polispatrull på plats.

17:06 En polispatrull assisterar räddningstjänsten vid olycksplatsen och en annan polispatrull har ställt sig en bit från olyckan för att hinna varna övriga trafikanter om händelsen och därmed minska risken för ytterligare olyckor.

17:21 Det råder begränsad framkomlighet och som bilist bör man räkna med köer.

17:36 Vägen ska återigen vara öppen för trafik.

18:51 Föraren i den ena bilen, en man i 85-årsåldern, fick en böteslapp för att ej ha anpassat avståndet till framförvarande bil. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador.