02 april 07:17, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. De händelser som sticker ut:

00.36 En polispatrull stoppade en bilist på Ringvägen i Värnamo med anledning av att föraren spelade väldigt hög musik. Föraren fick en ordningsbot för ”åstadkommande av onödigt buller med motordrivet fordon”. Det kostade 1000 kronor. Föraren är en man i 20-årsåldern.

02.21 Det kom larm om en brinnande bil på Södergatan i Gnosjö. Räddningstjänst och polis åkte dit. Branden spred sig till en skåpbil som stod intill. Branden släcktes. Polisen misstänker att branden var anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse.

02.35 SOS larmade om rökutveckling eller brand på Rocknevägen i Bredaryd, Värnamo kommun. Det visade sig att något brann i källaren. Det blev rökfyllt i trapphuset och räddningstjänsten släckte branden. Polisens presstjänst har inga uppgifter om några personskador eller behov av evakuering. Det ska ha börjat brinna i en soffa som stod i källaren, och det finns i nuläget ingen rimlig förklaring till att det har börjat brinna. Därför har polisen inlett en förundersökning om mordbrand. En teknisk undersökning ska troligen ske under fredagen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

02.45 Det kom larm om en trafikolycka på Parkgatan i Bodafors, Nässjö kommun. En bilist hade kört in i någon form av elstation. Detta ledde till ett strömavbrott i samhället. Polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen och en man i övre tonåren fanns utanför bilen. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen skriver en anmälan för att utreda om brott låg bakom olyckan. Mannen blåste negativt vid nykterhetskontroll.