02 april 15:30, Stöld, Vetlanda

Par stal plånboken från kvinna.

13.30 polisen fick samtal om att en kvinna skulle ha blivit utsatt för en plånboksstöld vid 11.45-tiden i Vetlanda.

15.15 polisenhar sammanträffat med den drabbade kvinnan, som är i 80-årsåldern. Hon har berättat att hon var utomhus i centrala Vetlanda när hon blev kontaktad av ett medelålders par (en kvinna och en man) som bad om en vägvisning. I samband med detta hölls en karta upp och den drabbade kvinnan tror att det var då hon blev bestulen på plånboken.

Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld. Polisen har sökt och söker efter en medelålders kvinna och en man som beskrivs som smala och propert klädda. Har någon sett ett par som stämmer på detta signalement eller ett misstänkt fordon är man välkommen att kontakta polisen på 114 14 eller tipsa polisen via tipsformuläret på polisen.se

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.