03 april 08:13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

07.26 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits för berusning/ordningsstörning men tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.17 en polispatrull noterade att en bilist verkade vilja undvika polispatrullen i Linköpings centrala delar. Bilisten körde till en undanskymd parkering där bilen parkerades och de tre som åkte i bilen sprang från parkeringen. Polispatrullen och polisens hundförare sprang och spårade upp de tre varvid det kunde konstateras att alla tre kunde misstänkas för ringa narkotikabrott genom eget bruk. De tre misstänkta är alla män i 20-30-årsåldern och vid närmare kontroll av bilen visade det sig att de misstänks ha kört emot en annan parkerad bil när de parkerade och att bilen misstänks vara tillgripen. De är därför också misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel och smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik. Alla tre greps och anhölls senare under natten av åklagare.

05.26 SOS-larm till polisen om brand på Domherrestigen i Söderköping. Det visade sig vara brand och rökutveckling i en avfallsanläggning. Ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga olyckor att rapportera om.