03 april 23:44, Räddningsinsats, Uppsala

Tonåringar gick vilse i Lunsen. Kunde guidas ut med hjälp av ledningscentralens operatör.

Två flickor i tonåren besökte under kvällen sina tältande kompisar i Lunsen. När de skulle ta sig tillbaka hemåt hade klockan blivit rätt mycket och straxt före midnatt ringde de 112 för att meddela att de var vilse. De hade då gått cirka en timme sedan de lämnade sina vänner och i mörkret hade de blivit blöta upp till knäna. 

Regionledningscentralens operatör skickade ut en begäran om att positionera den ena flickans telefon och genom att följa flickornas position i realtid kunde operatören se till att flickorna rörde sig i rätt riktning. 

Efter cirka 30 minuter hade flickorna guidats ut till Upplandsleden där de fann på sina vänner. De kunde därefter tillsammans ta sig ut till civilisationen igen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.