04 april 01:17, Trafikbrott, Enköping

MC-förare ville inte stanna. Körde rakt in i polisbil.

Straxt efter klockan 01 avsåg en patrull i Enköping stoppa en motorcykel för kontroll på Stockholmsvägen i Enköping. Föraren av motorcykeln valde då att gasa på i riktning mot E18 i ett försök att undkomma kontrollen. MC-föraren kom dock endast cirka 300 meter innan han körde rakt in i en annan polisbil.

Föraren visade sig vara en man i 20-årsåldern. Han är nu misstänkt för olovlig körning, rattfylleri, vårdslöshet i trafiken, brott mot knivlagen samt ej stannat på polismans tecken. Han fördes till sjukhus med ambulans, lindrigt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.