04 april 08:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot påskdagen har polisen hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits för brott.

03:09 Polisen larmades till Finspång med anledning av ett personrån som precis hade inträffat i centrala Finspång. En ung man i 15-årsåldern hade blivit hotad och avtvingad sin mobiltelefon. Polisen var på plats och sökte efter gärningspersonen men ingen har kunnat gripas. En anmälan om rån är upprättad.

04:54 SOS larmade räddningstjänst och polis till Söderköping med anledning av en brand. Det hade börjat brinna i ett sopkärl i ett miljörum  i ett flerfamiljshus på Domherrestigen. Branden kunde släckas och ingen person kom till skada. Detta är en av flera bränder i samma område på ett dygn. Polisen misstänker att såväl denna som de andra bränderna är anlagda och en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Teknisk undersökning utfördes av polispatrull under natten. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen är angelägen av att få in tips från personer som har information att lämna om bränderna det senaste dygnet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.