06 april 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 27 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut:

00:20 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Lambohovsleden i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren, också en man i 20-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Utöver detta har polisen haft ett ärende om fylleri, två trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.