06 april 21:31, Stöld, Jönköping

Två män gripna för stöld av bil och andra brott.

19.36 En polispatrull meddelade att de hade kontroll på två personer i en bil efter ett kort förföljande i Tenhult.

Polisen skulle stoppa bilisten som då körde vidare och stannade efter cirka 100 meter. Föraren och passageraren visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade och togs med för provtagning. Det är två män, i 25- och 35-årsåldern. Den yngre blev misstänkt för drograttfylleri och båda blev misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk.

Sedan visade det sig att bilen var stulen. Båda männen greps, misstänkta för stöld alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel, samt de narkotikarelaterade brottsrubriceringarna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.